Sensei

Suomen Shindo ry juhli Muurlassa 20 vuotista matkaansa tehokkaan, mutta lempeän kehotyöskentelyn parissa. Kunniavieraaksi saapio Japanista Shindon kehittäjä ja äiti Sensei Kazuko Kuratomi, joka toi uusimmat inspiraationsa ja oivalluksensa kehotyöskentely- ja hoitomenetelmistä tullessaan. Juhlissa palattiin myös Shindon alkujuurille ja siihen kuinka Shindosta tuli Shinsoa.

Shindo on kehittynyt vuosien varrella suosituksi kehonhuoltomenetelmäksi eri puolilla Suomea. Shindo- venyttelytunnit, -kurssit, -koulutukset ja -tapahtumat ovat löytäneet uskollisia harrastajia ja Shindon ammattilaisia runsaasti. Muuttuva maailma ja uudet haasteet ovat inspiroineet Sensei Kuratomia kehittämään Shindon rinnalle myös uusia täydentäviä menetelmiä. 2ooo-luvun alkupuolella syntyi Jomon-venyttely- ja hoitomenetelmä. Viimeisen viiden vuoden aikana Sensei Kuratomi on kehittänyt Kuratomi Method- menetelmää, joka vastaa taas uudella tasolla tämän hetken terveydellisiin haasteisiin ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

 
IMG_0753Shindo tarkoittaa sydämen tietä; kehoa ja itseä kuunnellen voi löytää tasapainon niin kehoon kuin mieleenkin ja päästä ikään kuin lähemmäs itseään. Shindon kuusi venytystä lisäävät kehon liikkuvuutta ja pitävät huolta peruselintoiminnoistamme rauhoittaen, palauttaeen, rentouttaen ja aktivoiden tarpeenm mukaan. Hengityksen mukana on helppo päästää irti kehon ja mielen jännityksistä, rentoutua ja tehdä tilaa uudelle..

Elelen Shindo-ryhmät,- koulutukset ja -venyttelyryhmät löytyvät tästä linkistä: https://www.elele.fi/rentouden-riippukeinu/kehotyoskentely/jomon-shindo/

Lisää tietoa Shindosta löytyy uudistuneilta Shindo ry:n kotisuvuilta: www.shindo.fi, josta löytyvät sinua lähimmät Shindo-toimijat ja ryhmät.