Kuka on

Katja Vuorela

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan minuun ja Elelen Rentouden tilaan!

Olen Katja Vuorela: ratkaisukeskeinen valmentaja, lyhytterapeutti, hoitaja ja kouluttaja. Olen toiminut hyvinvointiyrittäjänä vuodesta 2007 lähtien; tällä hetkellä yrityksessäni Luovan elämän opisto Oy:ssä, jonka osana  Elelen vastaanoton ja hoitolan palvelut toimivat. Olen toteuttanut myös vuosien ajan retriittiviikonloppuja ja kasvuryhmiä maaseudun rauhassa. Läsnäolo, pysähtyminen ja ratkaisukeskeinen ajattelu ovat antaneet minulle oivalluksia olla ja elää arjessa ja toteuttaa itselle tärkeitä asioita . Olen työskennellyt pitkään myös  nuorten kulttuuritoiminnan parissa.  Luovuus ja elämän ilmiöt ovat aina kiinnostaneet minua – on kiehtovaa tutustua uusiin ihmisiin ja näkökulmiin. Olen itse kokenut jakamieni kokonaisvaltaisten menetelmien vaikutukset ja voiman elämässäni monin tavoin.

Minulle koti, perhe, ystävät ja luonto ovat tärkeitä latautumislähteitä. Nautin lenkkeilystä ja oleilusta veden äärellä ja metsissä Päijänteen saaristossa, omassa lähiluonnossa. Lenkikavereina minua viihdyttävät australian paimenkoira Aarne ja ystävä naapurustosta. Lapset ovat jo itsenäistymässä, joten totuttelemme vähitellen mieheni ja kahden kissan, Hilun ja Mannan  kanssa uudenlaiseen arkeen ja elämänvaiheeseen.  Minua kiinnostavat kaikenlaiset elämän ilmiöt tähtitaivaan tarkkailusta mielen ihmeisiin. Äänikirjat ja erilaiset kurssit ja koulutukset ovat minulle jo elämäntapa. Matkustelu ja seikkailu maailmalla on kasvattanut ja opettanut arvostamaan monenlaisia tapoja olla ja elää.  Nykyisin löydän paljon ihmeteltävää läheltäkin. Hiljaisuus ja pysähtyminen auttavat huomaamaan asioita, jotka muuten jäisivät huomaamatta. Nautin myös ruoan laitosta ja hyvästä ruoasta etenkin hyvässä seurassa ystävien ja läheisten kanssa.

 

Ratkaisukeskeinen hypnoosi ja valmennus

Olen opiskellut ratkaisukeskeistä hypnoosia, suggestorentoutusta ja mentaalivalmennusta Suomen hypnoosiliiton valvomissa koulutuksissa ja noudatan Suomen hypnoosiliiton eettisiä ohjeita hoitotyössäni.

 • hypnoosiohjaaja Shy 2014
 • suggestorentoutusohjaaja Shy 2014
 • Eft-naputtelumenetelmäohjaaja 2014
 • Regressioterapeutti 2016
 • Mentaalivalmentaja Master Shl 2017
 • Ratkaisukeskeinen tunneterapeutti 2018
 • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 2021

 

 

Keholliset menetelmät:

Olen opiskellut japanilaisia kehotyöskentely- ja hoitomenetelmiä Shindo ry:n valvomissa koulutuksissa sekä menetelmien kehittäjien Sensei Kazuko Kuratomin ja Sensei Tadao Kawaharan opetuksessa vuosina 2001-2016. Vastaavana Jomon-Shindo-kouluttajana olen toiminut vuodesta 2008 alkaen. 

 • Shindo-venyttelyohjaaja 2001
 • Shindo-hoitaja- ja -kouluttaja 2006
 • Jomon-venyttelyohjaaja 2006
 • Shiki-method-kehotyyppimenetelmäohjaaja 2007

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia ja tunneterapia

Olen täydentänyt ratkaisukeskeistä valmennuskokemustani vuodesta 2017 lähtien kouluttautumalla ratkaisukeseiseksi lyhytterapeutiksi ja tunneterapeutiksi. Toteutan lyhytterapiaprosessia intergratiivisesti hyödyntäen tunne- ja suggestoterapian, hypnoosin, rentiutusharjoitusten ja keholliseten menetelmien mahdollisuuksia asiakaslähtöisesti

 • Ratkaisukeskeinen tunneterapeutti 2018
 • Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti 2021

 

Olen käynyt useita henkisen kasvun ja henkisten menetelmien koulutuksia vuodesta 1998 lähtien.

Monet näistä koulutuksista ovat olleet vuosien mittaisia henkisiä prosesseja. Osa koulutuksista ja kursseista on antanut valmiuksia työskennellä täydentävien hoitomuotojen parissa sekä opastaa ja ohjata ihmisiä meditaation, läsnäoloharjoitusten parissa ja auttaa inmisiä löytämään syvää yhteyttä itseen ja omaan henkisten kasvuun.