Elämänlaatu paremmaksi

Ratkaisu­keskeinen lyhyt­terapia

Kaipaatko apua, tukea ja helpotusta esim. johonkin seuraavista asioista:

 • stressi
 • uupumus
 • uniongelmat
 • jännitys
 • masennus
 • ahdistus
 • erilaiset elämän kriisit
 • tunnelukot ja -kuormitus
 • suru ja menetys
 • fobiat ja pelot
 • uuden suunnan löytäminen
 • Kelan tukemaa psykoterapiaa odottaessa tai sen jälkeen

Ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan voit tulla juttelemaan mistä tahansa mieltäsi painavasta asiasta. Tulet kuulluksi ja kohdatuksi sellaisena kuin olet. Ratkaisukeskeinen lyhytterapia keskittyy voimavarojesi tunnistamiseen ja vahvistamiseen ja antaa käytännönläheisiä työkaluja jaksaa arjessa ja ottaa uusia askelia eteenpäin. Etsitään yhdessä sinulle sopivimmat tavat purkaa tilannettasi.

Lyhytterapiatapaamiset voidaan toteuttaa myös etäyhteyksin. Voimme sopia soittoajan, WhatsApp- tai Zoom-videopuhelun toiveesi mukaan. Lähitapaamiset toteutetaan vastaanotolla Elelen Rentouden tilassa.

Lyhytterapian hyötyjä ja etuja ovat mm.:

 • helppo ja nopea aloittaa ilman lähetettä ja pitkää odotusta
 • lyhyt ja tutkitusti tehokas terapiamuoto: keskimäärin 3 – 10 käyntiä
 • sitoudut vain yhteen käyntiin kerrallaan ja jatkat tarpeesi mukaan
 • integratiivisuus: voit valita keskustelun rinnalle mm. suggestoterapiaa, tunneterapiaa ja kehollista terapiaa
 • suhteessa edullinen, koska käyntejä on vähän verrattuna pitkään terapiaan (1 – 3 vuotta)

Ratkaisukeskeisen lyhytterapian sisällöt ja oma prosessi

Lyhytterapian luonteeseen kuuluu kertaluonteisuus. Voit siis aloittaa terapian varaamalla yhden käynnin. Lyhytterapia sisältää keskimäärin 1-10 käyntiä, mutta vähintään yhden ja enimmillään parikymmentä kertaa. Jo yksikin käynti voi auttaa eteenpäin, mutta voit tarpeidesi ja tilanteesi mukaan varata jatkokäyntejä.

Lyhytterapiakäynnillä keskustellaan ja kartoitetaan tilannettasi voimavaralähtöisesti ja ratkaisukeskeisesti. Lyhytterapian integratiivinen työskentely antaa sinulle vaihtoehtoja työskennellä erilaisten rentouttavien suggestiivisten, kehollisten ja luovien menetelmien avulla.

Lyhyt­terapia­palvelut

Ratkaisukeskeinen suggestoterapia ja hypnoosi

Suggestoterapia ja hypnoosi auttavat syvärentouden ja mielikuvatyöskentelyn  keinoin vapauttamaan voimavaroja ja löytämään uusia ratkaisuja ja mahdollisuuksia haastavassakin tilanteessa.

Ratkaisukeskeinen tunneterapia

Ratkaisukeskeinen tunneterapia auttaa tunnistamaan ja hyväksymään tunteita ja tuntemuksia, ja käsittelemään ja vapauttamaan tunnelukkoja mielikuva- ja kehotyöskentelyn sekä luovien menetelmien avulla.

Rentoutusohjaus ja -valmennus

Rentoutusohjauksessa saat keinoja stressin ja jännityksen purkamiseen ja palautumiseen. Helpot hengitys- ja rentoutusharjoitukset auttavat rauhoittamaan kehoa, mieltä ja tunteita arjessa aina kun siihen on tarvetta.

Kehotuntemus ja Shindo-ohjaus

Fyysiset harjoitukset auttavat, kun keho on jännittynyt, käy ylikierroksilla ja ajatukset kiertävät kehää.  Rentoutusvenytykset ja hermostoa ja tunteita rauhoittava koko kehon painallushoito auttavat pysähtymään ja palautumaan. Saat myös opastusta kotiharjoitteluun.

Voin olla sinulle sopiva lyhytterapeutti, jos

 • etsit lyhyttä, mutta vaikuttavaa omakustanteista terapia-apua
 • etsit lyhytterapeuttista ja hyvinvointivalmennuksellista tukea
 • olet haastavassa ja kuormittavassa elämäntilanteessa
 • sinulla on arkielämää häiritseviä tunteita ja toimintamalleja, joista haluat vapautua tai kaipaat tukea sopeutumiseen ja hyväksymiseen
 • haluat tehdä elämänlaatua ja hyvinvointia lisääviä muutoksia
 • kaipaat lyhytterapeuttista apua odotteassasi Kela-korvattavaa pitkää terapiaa tai pidempi terapiasi on päättynyt
 • haluaisit hyödyntää keskustelun lisäksi rentoutuksen, kehollisten ja suggestiivisten menetelmien mahdollisuuksia
 • haluat mahdollisuuden tavata myös etäyhteyksin (puhelu, WhatsApp, Zoom)

Huomioithan:

 • jos sinulla on jo terapia tai muu hoitosuhde, keskustele terapeuttisi tai lääkärisi kanssa, soveltuuko lyhytterapia sinulle tällä hetkellä

En todennäköisesti ole oikea terapeutti sinulle, jos

 • etsit Kelan tukemaa pitkää psykoterapiasuhdetta
 • sinulla on diagnosoitu vakava, kroonistunut mielenterveyden ongelma, esim. skitsofrenia. Suosittelen siinä tapauksessa kääntymään psykiatrin tai lääkärin puoleen ja kysymään sinulle tällä hetkellä sopivia hoitomuotoja.

Vastaan mielelläni, jos sinulla on kysyttävää lyhytterapiaan liittyen ja ohjaan myös tarvittaessa eteenpäin sinulle mahdollisesti sopivampiin palveluihin.

Lyhytterapian hinnasto

Seuraavat hinnat sisältävät arvonlisäveroa 24 %.

Ota yhteyttä ja varaa aika lyhytterapiaan etänä tai lähitapaamisena!

Sinulle sopivasti lähellä tai etänä

Elelen hoitola Rentouden tila sijaitsee Jyväskylän keskustassa, osoitteessa Väinönkatu 40 B 17. Elelen etäterapia ja -valmennus ovat saavutettavissasi helposti siellä missä oletkin.

Akuutti kriisi?

Tarvitsetko apua juuri nyt? Ota yhteyttä päivystävään kriisikeskukseen niin saat ammattiapua heti!

Kriisikeskus Mobile puhelinnumero

044 7888 740

Olin jo jahkaillut useamman kuukauden ja miettinyt voisiko lyhytterapiasta olla minulle mitään apua. Onneksi varasin kuitenkin lopulta ajan. Avioeron jälkeen tuntui siltä, että olin epäonnistunut kaikin tavoin ja ajatukset junnasivat paikallaan. Olin kai masentunutkin kun ei mikään tuntunut kiinnostavan. Katja sai jotenkin johdateltua minut miettimään tilannettani uudella tavalla. Katja ei onneksi hätkähtänyt vaikka minilla on vähän ”värikäs” tapa ilmaista itseäni ja huumorikin auttoi asiaa. Kävin muutaman kerran ja kokeilin hypnoosiakin. Jokin lukko taisi napssahtaa auki kun löysin itseni taas futista pelaamasta, muutin uuteen mieluisampaan asuntoon ja olenpa käynyt treffeilläkin.  En viitsi edes ajatella millainen meininki olisi jos olisin jäänyt vanhoihin keloihin.

Niko

Olin jotenkin ihan puhki. Elin kai niitä surullisen kuuluisia ruuhkavuosia. Pieni vauva, 3 vee esikoinen, uusi talo remontteineen ja osin reissuhommia tekevä puoliso. Kaikki oli toisaalta hyvin, mutta hermot oli kireellä. Tunsin itseni huonoksi äidiksi, joka vaan räyhää. Oli helpotus kun pääsi hetkeksi irti noista kuvioisra. Oli ihanaa kun sai puhua ja joku otti minut vakavasti.  Sain pari tehtävääkin pohdittavaksi kotiin. Tuntii hyvältä kun sai keskittyä omiin tärkeisiin jutuihin. Katja auttoi minua näkemään itseni myötätuntoisemmin ja relaamaan vähän. Tuli olo kuin olisi päästänyt venttiileistä paineet pihalle ja saanut uutta tilaa vaikka eli toisaalta samaa arkea kuin ennenkin. Olen huomannut kuinka oma levollisempi olo on vaikuttanut rauhoittavasti lapsiinkin ja olemme päättäneet mieheni kanssa käydä ainakin kerran kuussa treffeillä. Ei siis kannata jäädä itsekseen näiden juttujen kanssa.

Salla 31 v.

Olen ollut superjännittäjä ja stressaaja ainakin yläasteelta asti. Jännitys tuntuu koko kropassa. Lihakset on jumissa ja sosiaaliset tilanteet lisäävät vielä punastumisen, hikoilun ja änkytyksen pelon. Halusin tehdä viimein asialle, jotain kun jätin niin paljon kaikkea menoa väliin jännityksen takia. Lyhytterapiassakin jännitin ensin, mutta Katja auttoikin minua kuuntelemaan jännityksentunnetta. Katja auttoi minua löytämään tapoja purkaa ja helpottaa jännitystä kehosta. Opin myös huomaamaan kuinka voin omalla mielelläni vahvistaa tai helpottaa jännitystä. Nyt olen siinä mielessä voiton puolella, että saatan jännittää edelleen, mutta tiedän jo että selviän siitä. Jännitys on muuttunut möröstä enemmänkin ystäväksi ja olen onnistuneesti kokeillut lähteä mukaan uusiin juttuihin. Olen alkanut luottaa itseeni enemmän ja hyväksyn, että jännitystäkin saa olla sopivasti mukana – se kai kuuluu elämään.

Mikko K.