Arki laadukkaaksi

Koulutuksia ja rentouden työkaluja

Kaipaatko uusia työkaluja työhösi tai arkeesi? Etsitkö uutta suuntaa työelämän polulle tai kaipaatko uutta inspiraatiota ja mukavan pienryhmän tukea?

Luovan elämän opiston kursseilla ja monimuotokoulutuksissa voit tutustua niin kehon kuin mielenkin rentoutusmenetelmiin. Voit opiskella japanilaisen kehotyöskentelyn ja rentoutusventtelyn Shindo-, Jomon- ja Kuratomi Method-koulutuksissa. Koulutukset ovat Suomen Kuratomi Jomon-Shindo ry:n koulutusohjelmaa.

Voit opiskella suggestiivisen rentouden mahdollisuuksia Suomen hypnoosiliiton mukaisissa rentoutus- ja hypnoosivalmentajakoulutuksissa, jotka ovat osa Mentaalivalmentajan koulutusohjelmaa.

Kaikista monimuotokoulutuksista saa diplomin, joka oikeuttaa käyttämään koulutuksen nimenmukaista ammattinimikettä. Tutustu koulutusohjelmiin ja katso tulevat  koulutukset!

Koulutus­ohjelmat

Mentaalivalmentajan koulutusohjelma Shl

Shindo- ja Jomon-koulutukset

Kun innostuin aloittamaan Jomon-Shindo-ohjaajakoulutuksen en tiennyt miten syvä ja moniulotteinen prosessi tulisi olemaan. Katjan tapa kouluttaa on lempeä ja kannustava. Lähdin hakemaan itselleni lisää rentoutta ja hetken omaa aikaa työn ja lepsiperhearjen keskellä. Jokaisen koulutuspäivän jälkeen oli aivan ihana ja rento olo.  Shindo on pysäyttänyt ja uskon, että olen nyt paljon lempeämpi itseäni kohtaan. Olen saanut paljon  uusia tapoja olla kosketuksissa perheen kanssa ja lapset pyytävät varvashoitoja iltaisin. Shindo on nyt mukana arjessa ja aion aloittaa ohjaamaan omaa Jomon-Shindo-ryhmää ja jakaa tätä auruutta eteenpäin. Saa nähdä mihin tämä polku vielä vie – ajattelin vielä jatkaa ja syventävää.

Ilmoittauduin rentoutusvalmentajakoulutukseen kun kaipasin jotain uutta elämään. Olin salaa haaveillut alanvaihdostakin ja halusin kartuttaa itselleni mielenkiintoisten menetelmien kuten asjoiden saldoa. Mielen voima, rentoutukset ja meditaatiot, suggestiot ja luovuus herättivät mielenkiintoni. Voisinko minäkin joku päivä rohkaistua pitämään omia rentoutusryhmiä…? Koulutuksessa ajattelin ensin, että ompas tämä vaikeaa. Katja kuitenkin kannusti ja rohkaisi pureskelemaan palan kerrallaan. Ja niin vain kävi, että löysin itsestäni rentoutusohjaajan, jolla on omanlainen rentoutusääni. Opin myös käsikirjoittamaan erilaisia rentoutuksia eri tarkoituksiin ja poimimaan myös asiakkaiden puheesta hyviä suggestioita. Koulutuksen aikana tekemäni harkoitusrentoutukset ja äänitteet lisäsivät varmuuttani ja jokainen koulutuspäivä toi vielä uusia työkaluja. Oma suosikkini oli musiikin ja kuvan käyttö osana rentoutusta. Koulutuksessa saimme kokea myös omat reteaming-projektit, joissa valmensimme toisiamme. Meillä syntyi hyvä ybteishenki kun tuimme toisiamme. Katja ja koko ryhmä toi sallivan ja kannustavan ilmapiirin, jossa oli turvallista harjoitella ja jakaa kokemuksia. Kiitos tästä kokemuksesta, sillä nyt olen jo vaihtanyt työpaikkaa ja toimim myös osa-aikaisena yrittäjänaä hyvinvoinnon parissa.

Anne